• Maud

Centenbakje

Onderstaande foto's zijn gemaakt van een minipaardje. De snijtanden staan afwijkend. Door een fikse onderbeet staan de onder-snijtanden vóór de boven-snijtanden en slijten ze niet normaal af. Dit is een standafwijking die veel bij minipaardjes voorkomt. In dit geval moeten er nog een aantal snijtanden wisselen en we moeten afwachten wat het uiteindelijke resultaat wordt. Gelukkig staan de kiezen wel goed op elkaar dus eten is geen probleem. We zullen ervoor moeten zorgen dat de bovensnijtanden geen letsel veroorzaken in de onderkaak doordat ze niet afslijten. Een regelmatig bezoekje bij de tandarts zal wel noodzakelijk zijn!
Bij hele jonge veulentjes bestaat de mogelijkheid om de groei van de onderkaak te stoppen door de snijtanden met ijzerdraad te verbinden aan de kiezen. Het resultaat van deze behandeling is wisselend.


32 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Update maatregelen corona-virus

Beste klanten, De uitbraak van het corona-virus blijft momenteel ons leven en werk beïnvloeden. Tot 28 april zullen de richtlijnen van het RIVM zeker blijven gelden. Desalniettemin probeer ik de tandh