top of page
PERIODIEKE GEBITSCONTOLE
p1130171.jpg

U kunt bij mij terecht voor de jaarlijkse gebitscontrole van uw paard. Of uw paard nu in de sport loopt, recreatief gereden wordt, of u met een bit rijdt of juist bitloos, ik kijk ieder paard grondig na.

Na het toedienen van een lichte sedatie wordt het gebit grondig geïnspecteerd. Hierbij maak ik gebruik van een goede lamp die in de mond wordt bevestigd en gebruik ik een goed spoelapparaat waardoor alle voerresten uit de mond worden verwijderd. Aan de hand van de bevindingen wordt gekeken wordt een behandelplan gemaakt. Ieder gebit is anders. Het doel van een gebitsbehandeling is het corrigeren van zaken die op dit moment óf in de toekomst problemen kunnen veroorzaken.

Een behandeling zal altijd beginnen met een gesprek met de eigenaar of ruiter. Het doel hiervan is een indruk te krijgen over het paard, het gebruiksdoel, eventuele problemen en behandelingen in het verleden.

Er bestaat geen ideaal gebit. Net zoals bij mensen moet ieder individu afzonderlijk worden beoordeeld. Daarom kan ik ook pas na een eerste controle advies geven over de frequentie waarmee een paard moet worden behandeld.

Mijn werkregio als paardentandarts is voornamelijk Limburg, Noord-Brabant en de aanliggende grensstreek met België en Duitsland. Voor andere gebieden neemt u het best contact op.

bottom of page